V prvním červencovém týdnu proběhl ve Vsetíně tradiční šachový turnaj. S Radkou jsme v openu A (Ø elo turnaje 2052) dosáli stejného bodového zisku 4/9. Pojali jsme to především jako dovolenou na Valašsku s mnoha výletními cíli a akcemi: Vsetín, Pustevny - Radhošť, Starý Jičín, Bystřička, Teplice nad Bečvou, Pulčínské a Čertovy skály, Hranická propast, Zbrašovské aragonitové jeskyně. Neodpustili jsme si lanovku a sjezd z Pusteven na koloběžkách a nadšení nás neopustilo ani po mém menším karambolu (odřeniny se rychle hojí). Výlety jsme podnikali společně s naší kamarádkou Janou Eretovou a jejím talentovaným synem Jonášem (oba Sokol Klatovy).
Turnaj vyhrál Roubalík (2397, ŠK Zlín) se 7,5 body, před IM Jasným (2367, Beskydská šachová škola) a FM Matrasem (2275, TJ Sokol Praha-Vršovice). Radka hrála nekompromisně (+3 =2 -4) a s výkonem 1984 si polepšila o 7 míst oproti nasazení. Já jsem byl remízový král (+1 =6 -2) a díky výkonu 2030 jsem si polepšil o 10 příček. Přesvědčili jse se, že i hráči s vysokým elem jsou jen lidé a občas udělají nějakou tu chybu, i když ne tak často jako my. Součástí turnaje byl také rapid dvojic a blicák. Na openu B (kde hrálo plno talentované mládeže) zvítězil překvapivě až 25. nasazený pan Šašek z Pravčic. Na turnaji se nám líbilo a určitě jsme nebyli ve Vsetíně naposled.
Petr Staněk