22. 7. Czech Open Pardubice – Turnaj v Baskickém šachu
Jedná se o speciální šachovou disciplínu, kdy každý hraje na dvou šachovnicích současně. Zúčastnila se pouze Radka Růžičková, uhrála 3b /6 partií a skončila 11. o tři příčky lépe oproti nasazení. Jak vypověděla – „už to hrát nikdy nebude“ – oproti blickám je to dvojnásobný stres.
29. 7. Czech Open Pardubice – Bleskový turnaj 4-člených družstev
Radka Růžičková hrála za ženské družstvo „Ženy na tahu“. Porazila mj. soupeře IM Viktor Dovzhenko (2160) nebo Milan Markovič (2101) a na výhru stála také s IM Petrem Piskem (2351). Na druhé šachovnici vybojovala 4b /14 partií při průměrném elu soupeřů 2012.
23. 7. – 30. 7. Czech Open Pardubice – Hlavní turnaj C
V hlavních turnajích jsme letos měli jediného zástupce. Zdeněk Michl získal 2,5b /9 partií, když se mu povedla na úvod remíza s německým talentem Andreas Hoppe (1832). V dalších kolech potkával exotické soupeře z Izraele nebo Spojených Arabských Emirátů.
5. 8. – 13. 8. Open Staré Město
Tento netradiční 10-ti kolový turnaj jsme s Radkou hráli poprvé. Na turnaji se nám tentokrát moc nedařilo. Radka uhrála 4b /10 partií, když jí problémy dělali především místní mladí talenti s podhodnoceným ratingem. Já jsem v půlce turnaje onemocněl, a tak jsem uhrál jen 3b /7 partií.
14. 8. – 20. 8. Šachový tábor Janské Lázně
Letos se počet účastníků z našeho oddílu na šachovém táboře více než zdvojnásobil. Letos se konal v penzionu Lovrana v Janských Lázních. Tábor pořádala Svatava Ptáčková a oddíl ŠŠPM Lipky. Děti měli na programu plno šachových a nešachových aktivit. Z našeho oddílu se zúčastnili Adam Holda, Šárka Marxová, Jan Špůr, David Lesák a Petr Krsek.
Petr Staněk