Závěrečná Velká cena roku 2022

V sobotu 17. 12. 2022 se uskutečnila poslední Velká cena mládeže v letošním roce. Ve všech pěti turnajích startovalo 107 hráčů a díky výpravě z Polska se jednalo o mezinárodní akci. Hráče čekalo 7 kol švýcarským systémem tempem 2x15 minut na partii + 5 s za tah. Náš oddíl reprezentovalo 11 hráčů ve čtyřech kategoriích. Turnaj sponzoroval Region Panda z projektu Poznej Polsko – Poznej Česko.
 
V turnaji 2014 a ml. (27 úč.) si turnajovou premiéru odbyl Víťa Kaválek, když vybojoval 2 body.
 
V turnaji 2012 a ml. (21 úč.) uhrál Krištof Balcar 4 body, když měl úspěšný závěr turnaje.
Mikuláš Šubrt získal 3 body, když bodoval hlavně bílými figurami.
Pěkně hrál i Matyáš Horník se 3 body.
Neztratil se ani David Míl se 2 body, když pěkně zvítězil v posledním kole.
 
Nejpočetnější zastoupení jsme měli v turnaji 2010 a ml. (30 úč.). Skvěle zahrála Iva Archlebová s 5 body s výkonem 1237. Celý turnaj se pohybovala na předních stolech, ve 3. kole pěkně využila chyby Dana Krautschneidera a obsadila celkově 5. místo (mezi dívkami skončila 2.).
Eva Archlebová uhrála 4. body a skončila 3. mezi dívkami. Oběma gratulujeme!
Nejlepší mezi 3 bodovými skončil Hynek Halenár. Dařilo se mu především v první polovině turnaje.
Naopak drtivý závěr 2b/2 předvedl Tonda Novotný, když uhrál také 3 body.
Dva body vybojoval na svém prvním turnaji Vincenc Linhart.
 
V nejstarší kategorii 2008 a ml. (24 úč.) se dařilo Stele Archlebové. Skončila jako nejlepší 4 bodová hráčka na 7. místě a brala pohár v podobě černého koně za jako druhá nejlepší dívka. Hrála s prvními třemi a s výkonem 1422 z celého turnaje měla nejvyšší pomocné hodnocení.
 
Turnaj hráče bavil, škoda jen dlouhého úvodu a asi zbytečné hodinu a půl dlouhé obědové pauzy o kterou se turnaj protáhl do pozdních odpoledních hodin. Děcka i přítomní rodiče už byli poslední kola unavení. Cenu si nakonec odvezli všichni.
 
 
Petr Staněk