Turnaj na Špince

Tradičně poslední květnovou sobotu se za nádherného počasí v areálu kiosku u rybníka Špinka u Červeného Kostelce odehrál bleskový turnaj, který byl letos ozvláštněn malou oslavou významného životního jubilea nestora náchodského šachu Zdeňka Hejzlara.
Turnaje se zúčastnilo 24 hráčů z TJ Náchod, Nového Města (Vrchovin), Červeného Kostelce, Hronova, Dvora Králové a Jaroměře. Hráči byli rozděleni do dvou skupin po 12 hráčích a sehráli turnaj každý s každým. Oba zástupci Jaroměře - Miroslav Martinovský a Milan Borůvka - se sešli ve stejné skupině. Milan skončil se sedmi body na 5. místě, když o jeho umístění rozhodl až menší počet výher. Mirek skončil na 8. místě. Měl naopak štěstí, když ho lepší vzájemný zápas posunul do vyřazovacích bojů, kam postoupilo 8 nejlepších z každé skupiny.
Ve vyřazovacích bojích se Milan střetl s pozdějším vítězem Pavlem Semerákem v poměru 0:2. Mirek vypadl s výborným Januszem Góreckim také 0:2. O pohodu na turnaji se staralo osazenstvo místního kiosku v čele s Honzou Novotným.

Výsledky
Fotogalerie

Milan Borůvka