KS: Jiskra Jaroměř B - Dobruška 6:2

Na dnešní duel 11. 2. 2018 Krajské soutěže mezi domácí Jaroměří "B" a Dobruškou se rozrostl počet fanoušků domácího týmu. Je jen škoda, že někteří ultras dnes zůstali doma nebo měli jiné povinnosti.

Tak tedy postupně. Jako první zaknihoval výsledek Standa Pultar. Remíza, kdo by čekal něco jiného, že? Jako druhý skončil Milan Borůvka, s mladým soupeřem si sebral nějaké pěšce a zakončil matovým útokem. Je nutné poznamenat, že soupeř hrál svou první soutěžní partii v životě a rozhodně ji nehrál špatně. Když jsem procházel okolo šachovnic za stavu 1,5:0,5 pro nás, tak jsem neviděl kdo by měl zbylé body uhrát. V koncovkách se domluvili hráči na prvních dvou šachovnicích Tomáš Prouza s Miroslavem Pavlíčkem a David Bém s Vlastimilem Jonášem na remíze. Tady se asi sluší podotknout, že vzhledem k síle hráčů Dobrušky nám takový průběh vyhovoval. V tuto chvíli bych si na výsledek Honzy Kuneše nevsadil ani zlámanou grešli. Radka mi naopak tvrdila, že Honza byl v pohodě a nic mu nehrozilo... Nevím. Nicméně nejdřív obětoval figuru za tři pěšce (asi v pořádku), pak soupeř odevzdal figuru za matový útok, který Honza nakonec celkem pohodově odrazil. Na sedmičce vyhrál Luboš Hubka. Posupně utahoval šrouby, až soupeři nezbyl rozumný tah a pod ztrátami materiálu se vzdal. Předposlední hrál svou partii Petr Staněk. Nakonec v již asi o trochu lepší koncovce lehkých figur přijal remízu. Poslední dohrávala Radka Růžičková. Její mladý soupeř hrál ve střední hře aktivně, ale po výměně dam si s pozicí už moc nevěděl rady a koncovku jezdec proti střelci s pěšci na obou křídlech neudržel. Celkový součet 6:2. Příště zajíždíme do Broumova...

Milan Borůvka