V sobotu 24. 2. 2018 se v Pravoníně (Střední Čechy) jsme se s bráchou Kájou rozhodli zúčastnit tradičního turnaje rodinných dvojic. Před několika lety tu úspěšně hráli Vráťa a Petr Jechovi a měl sem od nich kladné postřehy. Pořadatelé (pan Havelka ze Sedlčan) pro hráče připravili krásné prostředí pro šachy, bohatý cenový fond, zásobený bufet a další pozitivní motivací byl nadšený článek Václava Zvolenského z Týnce n/Sázavou. Kája přijel z nedalekých Sedlčan. Družstvo jsme nazvali Prostor 42. Zápasy jsme to moc nehrotili, brali jsm to spíš jako společenskou událost a možnost setkat se s lidma, které vidím většinou jen v Jánkách. Nakonec z toho bylo 13. místo (byli jsme 10. nasazení), což je ok.
Mě se povedla dámská koncovka s Julií Richterovou a pěkná oběť dámy v partii s Janem Němcem (elo 2016), kde jsem vybojoval figuru a později ještě kvalitu. V posledním kole jsem pokazil vyhranou pozici se 100% Zvolenským. Výsledek 3,5b/7 je spíš průměrný.
Kája předvedl super výkon 5b/7, když všechny slabší soupeře s přehledem porazil a uhrál remízu s talentovaným Voříškem z Vlašimi. Já vyhrál šampaňské, brácha pakl 12°.
Petr Staněk