KS: Jiskra Jaroměř B - TJ Náchod B 4,5:3,5

Neděle 16. 10. 2022. Letošní první kolo Krajské soutěže východ zahájilo naše béčko vítězstvím 4,5:3,5 doma proti B týmu TJ NIKI Náchod. Protože se z různých pracovních a rodinných důvodů postupně omluvila větší část z původně nominované sestavy, měla jsem obavy, abychom se vůbec sešli v plném počtu. O to větší jsme měli z vyhraného zápasu radost. Ale od začátku...
Jako první remízoval Honza Kuneš, který spěchal domů z rodinných důvodů. Další půlbod přidal Pavel Friedrich, který udržel solidní pozici se silnějším soupeřem. Do vedení nás poslal Tomáš Prouza na 1. šachovnici, když pěkným obratem získal nejdřív figuru a po matovém útoku i celý bod. Dále remízoval Přemek Řezníček, který se zkušenějším soupeřem sehrál vyrovnanou partii. Pak následovala pěkná útočná výhra Vládi Tauchmana, pro kterého to byla po dlouhých letech první vážná partie. Navíc přijel obětavě po noční směně. Remízu jsem udržela i já (Radka Staňková) v jezdcové koncovce s několika pěšci. Za stavu 4:2 se dohrávaly ještě dvě partie. Pavel Prouza stál o něco lépe, ale v oboustranné časové tísni nabídl soupeři remízu a tím zajistil naše celkové vítězství. Jako poslední dohrál Roman Kudr, který statečně bojoval s kvalitou míň v zablokované pozici, ale soupeř si pěkným manévrováním cestu k výhře našel. Chtěla bych poděkovat všem za bezproblémový průběh zápasu a ještě Mirkovi Martinovskému, který mi pomohl nastavit hodiny a zahájit zápas.
Radka Staňková