Další důležité body zůstaly doma.
V neděli 14. 11. 2021 jsme nastoupili již ke třetímu kolu krajského přeboru. Jednalo se opět o velmi důležitý zápas v boji o záchranu. Tradičně z partií nevím skoro nic. Tedy přepisoval jsem je do elektronické podoby, ale nijak neanalyzoval a motor měl zapnutý jen asi u dvou nebo u třech a jen v některých částech partií. A tak bych dnešní zprávu pojal trochu jinak. Budu děkovat (ehm, proto už ten nadpis).
Obrovské poděkování patří Petrovi. Sestava se nerodila vůbec lehce. Původně jsem měl sestavu a zápas dávat dohromady já, ale díky pracovní vytíženosti (ehm, toto je taky poděkování) jsem to poněkud nestíhal. A tak Petr volal a telefonoval a sháněl, nakonec zrušil soukromou akci, aby mohl nastoupit. A k tomu všemu hrál ještě dobře. Je to jedna z těch partií, kde jsem měl motor a stál fakt dobře. Myslím si, že kdyby toho neměl se zápasem tolik, partii by dovedl do vyhraného konce, takto to skončilo remízou.
Nemalé poděkování patří i Milanovi. Že ho nevidíte na soupisce? No, je to proto, že byl napsán jako náhradník, ale on zas pro změnu telefonoval a sháněl sestavu "C" družstva. Nakonec to "kucí" dali dohromady, za "áčko" nás bylo 8 a Milan posílil "céčko". Takže taky díky.
Další poděkování - Mirek a Roman. Velmi ochotně nastoupili na posledních dvou šachovnicích, předvedli super výkon a přidali na "náš účet" dva důležité bodíky. U Mirka se soupeř v partii nějak "zamotal" a Mirkovi nedělalo problémy jeho hru vyvrátit.
Roman bojoval v poslední a nejdelší partii. I když v průběhu boje měl pěšce méně, nakonec měl v koncovce pěšce více a soupeř ve snaze najít nějaké komplikace překročil čas. Pozice vypadala za Romana vyhraná, ale je pravda, že koncovka by byla ukázková na pochopení boje jezdce proti střelci.
Další poděkování patři Lubošovi. Také velmi dlouhá partie (druhá nejdelší). Nejdříve se velmi dlouho "lavírovalo", pak to soupeř nevydržel a .... ztratil pěšce. Pak ještě druhého a Luboš bezpečně zavěsil.
Tradičně děkujeme Pavlovi. Předvedl bezchybný výkon. I když je fakt, že Jardovi Flašarovi se dnes partie moc nepovedla.
V neposlední řadě děkuji i Davidovi. Přeci jenom, má to z nás nejdál. A nevěděl jsem, jak na tom bude po minulé partii, kdy prohrál naprosto vyhranou pozici. Ale David přijel. Zas tak moc se nedivím, že partii dal celkem rychle za remízu.
Děkuji Honzovi za bojovnost. V partii obětoval pěšce a chtěl za to mít nějakou iniciativu. Ale byl to spíše on, kdo si musel dávat pozor. Honza je velký bojovník a místy to byl složitý boj (složitý na počítání). Nakonec ale podlehl útoku na svého krále.
No a já nakonec. Napadly mě dvě rčení: "Pěkně děkuju" a "Děkuju, nechci". Nehrál jsem dobře. Chtěl jsem trochu utéct z nějakých teoretických pozic, ale moc se mi to nepovedlo. Pár možností jsem neviděl (hlavně možnost zahrát jednu chvíli e5) a soupeř zaslouženě po perfektním výkonu zvítězil.
Ale důležité jsou 3 body a ty jsou doma.
Vráťa Jecha