V neděli jsme hráli s naším Béčkem 6. kolo KS východ v Třebechovicích. Ze sestavy se v průběhu týdne omluvili dva hráči, tak kapitán musel povolat za šachovnici i mě. Ráno na sraz nás přišlo dokonce 9.
Krátce k zápasu. Nejprve vyhrála Šárka, když soupeř přehlédl dámu. 1-0. Na 2-0 zvýšil Honza, když protihráči chytl střelce. Mirek získal v zahájení pěšce a postupně i partii. 3-0 S remízou souhlasil v o kousek lepší pozici Pavel. 3,5-0,5 Já jsem se snažil hrát aktivně proti f2, ale soupeř vše pokryl, pak jsem podcenil možnosti na královském křídle a ve velké časovce přišel o pěšce d5 a i o partii. Soupeř hrál od střední hry skvěle. 3,5-1,5 Milan vybojoval pěšce, ale v koncovce opačných střelců to byla plichta. 4-2 Vítězný půlbod přidal Luboš, když se nikdo ze soupeřů nikam nehnal. 4,5-2,5 Poslední dohrával Petr Doubek. Ve střední hře, obětoval dámu a lá Carlsen a po složitých manévrech vznikla zajímavá koncovka 2V+S a dva volní pěšci proti D +V. Petr odmítl remízu (za rozhodnutého stavu a v lepší pozici se není čemu divit), své dva pěšce dotlačil až na druhou řadu a krásně zavěsil.
V pozici na diagramu zahrál Petr, hájící černé figury, Ve7. Povedená partie!
Zápas skončil naším vítězstvím 5,5:2:5.
Máme to pěkně rozehrané.
Petr Staněk